Wałki do ciasta
Wykonane z litego drewna bukowego
Wałek krótki – W1
WYMIARY
Szerokość całkowita: 235mm
Szerokość walca: 115mm
Średnica walca: 45mm
Wałek ze ściętym rantem.
Wałek krótki – W2
Szerokość całkowita: 330mm
Szerokość walca: 150mm
Średnica walca: 60mm
Wałek ze ściętym rantem.
Wałek średni – W3
WYMIARY
Szerokość całkowita: 380mm
Szerokość walca: 200mm
Średnica walca: 60mm
Wałek ze ściętym rantem.
Wałek średni – W5
Szerokość całkowita: 440mm
Szerokość walca: 250mm
Średnica walca: 60mm
Wałek ze ściętym rantem.
Wałek średni – W4
Szerokość całkowita: 410mm
Szerokość walca: 220mm
Średnica walca: 50mm
Wałek ze ściętym rantem.
Wałek długi – W6
WYMIARY
Szerokość całkowita: 470mm
Szerokość walca: 260mm
Średnica walca: 50mm
Wałek z prostym rantem.
Wałki proste - jednoelementowe
Wałek długi – W7
Szerokość całkowita: 360mm
Szerokość walca: 250mm
Średnica walca: 30mm
Wałek długi prosty – W8
Szerokość całkowita: 450mm
Szerokość walca: 450mm
Średnica walca: 40mm
Wałek ze ściętym rantem.
Wałki dwuelementowe
Taki wałek zrobiony jest z dwóch niezależnych elementów – walca i rączki, która nie porusza się w dłoni, kiedy wałkujemy.
Wałki jednoelementowe
Taki wałek zrobiony jest z jednego kawałka drewna. Poruszając wałkiem porusza się zarówno walec jaki i rączka, które są jednolite.
Długości wałków i ich zastosowanie
Nie zajmują dużo miejsca, są wygodne w przechowywaniu.
Są najwygodniejsze do przygotowywania posiłków dla standardowej rodziny.
Idealnie rozwałkowują ciasto na pizzę. Sprawiają radośc każdemu domowemu kucharzowi.
Można nimi rozwałkować wielkie ciasto, pizzę czy cokolwiek, co podpowiada nam wyobraźnia.