Wałki do ciasta

Wykonane z litego drewna bukowego

Wałek krótki – W1

WYMIARY
Szerokość całkowita: 235mm
Szerokość walca: 115mm
Średnica walca: 45mm

Wałek ze ściętym rantem.

Wałek krótki – W2

Szerokość całkowita: 330mm
Szerokość walca: 150mm
Średnica walca: 60mm

Wałek ze ściętym rantem.

Wałek średni – W3

WYMIARY
Szerokość całkowita: 380mm
Szerokość walca: 200mm
Średnica walca: 60mm

Wałek ze ściętym rantem.

Wałek średni – W5

Szerokość całkowita: 440mm
Szerokość walca: 250mm
Średnica walca: 60mm

Wałek ze ściętym rantem.

Wałek średni – W4

Szerokość całkowita: 410mm
Szerokość walca: 220mm
Średnica walca: 50mm

Wałek ze ściętym rantem.

Wałek długi – W6

WYMIARY
Szerokość całkowita: 470mm
Szerokość walca: 260mm
Średnica walca: 50mm

Wałek z prostym rantem.

Wałki proste - jednoelementowe

Wałek długi – W7

 

Szerokość całkowita: 360mm
Szerokość walca: 250mm
Średnica walca: 30mm

Wałek długi prosty – W8

Szerokość całkowita: 450mm
Szerokość walca: 450mm
Średnica walca: 40mm

Wałek ze ściętym rantem.

Wałki dwuelementowe

Taki wałek zrobiony jest z dwóch niezależnych elementów – walca i rączki, która nie porusza się w dłoni, kiedy wałkujemy.

Wałki jednoelementowe

Taki wałek zrobiony jest z jednego kawałka drewna. Poruszając wałkiem porusza się zarówno walec jaki i rączka, które są jednolite.

Długości wałków
i ich zastosowanie

Wałki krótkie sanajwygodniejszym rozwiazaniem dla osób przygotowujących niewielkie porcje produktów.

Nie zajmują dużo miejsca, są wygodne w przechowywaniu.

Walki średnie i długie są optymalnym narzędziem do codziennego przygotowania obiadu w każdej kuchni.

Są najwygodniejsze do przygotowywania posiłków dla standardowej rodziny.

Wałki do pizzy

Idealnie rozwałkowują ciasto na pizzę. Sprawiają radośc każdemu domowemu kucharzowi.

Wałki proste - idealne rozwiązanie dla kucharzy zaawansowanych.

Można nimi rozwałkować wielkie ciasto, pizzę czy cokolwiek, co podpowiada nam wyobraźnia.